Vesa Rantama
Lehden toimisto
Lehden toimituksen eleganssia

Nuori Voima 2020

Blogi
|
Toimitus
|

Vuosi on alussa, on siis aika iskeä Nuoren Voiman lupaukset pöytään.

 

Nuori Voima jatkaa samaan malliin – viisi printtilehteä vuodessa ja nettijuttuja ainakin pari kertaa viikossa. Perinteikäs Debytoi runoilijana -kisa käynnistyy kevättalvella, ja samoihin aikoihin ratkeaa Huonon seksin palkinto (vinkkejä kirjallisuuden huonoista seksikohtauksista voi lähettää sähköpostiosoitteeseen huonoaseksia@nuorenvoimanliitto.fi, tarkemmat ohjeet täällä).

Vuoden teemojen työnimet printtilehdessä ovat Meri, Magia, Möykky, Murhaballadi ja Monumentti. Tarkemmat ilmestymisajat ja materiaalipäivät löytyvät täältä. Möykky-numero on tänä vuonna vierailevien päätoimittajien tekemä. Esitystaiteilijat Emilia Kokko ja Elina Minn ovat ryhtyneet ideoimaan elokuussa, Runokuu-festivaalin aikaan, ilmestyvää tuplanumeroa.

Meri (1/2020) on jo piakkoin taitossa, eli juttutarjouksia emme ota siihen enää vastaan. Vakituisina palstoina ilmestyy edelleen revolverihaastattelu ja Lempikirja, ja uutena tulee mukaan lyhyiden juttujen sarja kirjoista, joita ei koskaan julkaistu. Kiitämme vuoden 2019 kolumnistia Olga Paloa – tänä vuonna kolumneja kirjoittaa Taija Roiha.

Muihin numeroihin mahtuu vielä mukaan.

Nuoren Voiman tekijöille järjestetään tänä vuonna ainakin yksi ilmainen tekstityöpaja (rajoitettu osallistujamäärä), ja lisäksi pari tapaamista lehden toimituksen kesken. Jos jutun tekeminen kiinnostaa, mutta konkreettista ideaa ei ole, kannattaa olla yhteyksissä toimitukseen ja pyytää tekijälistaan liittämistä.

Juttutarjouksia voi lähettää entiseen tapaan sekä Vesalle että Maarialle tai molemmille.

Kovin ajankohtaisiin juttutarjouksiin pyrimme vastaamaan mahdollisimman nopeasti, mutta kaunokirjalliset tekstit saavat tavallisesti odotella hiukan pidempään. Ennen varsinaista juttua kannattaa lähettää ehdotus – laajempia esseitä, artikkeleita, reportaaseja tai feature-juttuja tekeviä tapaamme mielellämme ennen jutun aloittamista. Kielteinen julkaisupäätös ei tavallisesti johdu tekstin laadusta, vaan siitä, että ko. juttu ei oikein sovi mihinkään tai siitä että meillä ei ole mahdollisuutta julkaista sitä.

Tänä vuonna kaipaamme erityisesti tekijöitä kritiikille (etenkin runokritiikki!), käännösehdotuksia, artikkelin- ja featurejuttujen tekijöitä, ja niitä, jotka ovat halukkaita möyhimään taiteen ja kirjallisuuden instituutioita teksteissään. Verkkosivuillamme julkaistaan aina tarpeen tullen näkökulma-nimityksellä kutsumiamme tekstejä, jotka tarttuvat johonkin ajankohtaiseen asiaan poleemisestikin. Päätoimittajien blogi jatkaa ilmestymistään aina torstaisin.

Podcasteja tulee tänä vuonna kolme: syksyltä siirtynyt toimituksen tekemä kuunnelmasarja tulee ulos alkukeväästä. Samoihin aikoihin alkaa viikoittainen ohjelmasarja, joka nostaa esille esiintyvän runouden tekijöitä. Sen tekee Veera Koivaara, ja julkaisu tehdään yhdessä Helsinki Poetry Connectionin kanssa. Loppukeväästä käynnistyy makasiinityyppinen filosofiapodcast, jota juontavat Sofia Blanco Sequeiros ja Edna Huotari.

Muistattehan myös Nuori/Voima-klubin, joka on ihana, lämmin, hauska ja yllätyksellinen osa toimintaamme. Tapahtuma siirtyy Kulttuuritehdas Korjaamolta Kansallisteatterin Lavaklubille. Meri-klubi pidetään siis Lavaklubilla perjantaina 13.3.

 

Lisää uusi kommentti

Kommentti

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.