Varavaltuutettu on nyt live-tilassa

Kolumni |
Varavaltuutettu
|
Varavaltuutettu, kuvitus Anna Mattsson

Varavaltuutettu on nuori nouseva nationalisti, jolle kaikki inhimillinen on vierasta.

eli pakinoitsija Varavaltuutetun kesäkuulumiset. Kiitos kysymästä, ihan perseelleenhän tämä on mennyt. Ja voisiko joku pliis vaientaa valtamedian?

Rakkaat ystävät,

puhun tänään suoraan teille. Ilman välikäsiä, ilman välilihoja, ilman käsilihoja.

Kuten jokainen kansan palvelija ja median edustaja tietää, stealing is uniikkia sisältöä. Juha Sipilä, tuo ajatusten Kymijoki ja isä puolipilvinen, puhutteli laumaansa televisioruudusta. Marttyyri Jussi Halla-aho laskeutui taivaasta suoraan Youtubeen ja ohitti koko perinteisen median, ja hänen esimerkkiään noudatan minäkin. Olen erinäisistä bisarreista proggiksista saanut palkkioksi niin paljon näkyvyyttä, että tämän liven reachi on jäätävä as fuck.

***

 

Hyvä kansa,

kuten ehkä tiedättekin, on Varavaltuutetun kesä ollut surua täynnä. Kentän ja gallupien hyvästä pöhinästä huolimatta toiveet valtuustoenemmistöstä jäivät vain suloiseksi haaveeksi, puhumattakaan niistä odotuksista, joita Torkkelinmäeltä hankkimaamme "ruohoon" latasimme. Paskaa oli sekin, kuten myös reggae, ei kolissut, no thank you, toteamme.

Osasimme kyllä aavistaa, ettei Suomi ole vielä valmis todelliseen muutokseen, mutta emme halunneet uskoa sitä. Lampaat määkivät köyhän talon porsaan kaalimaan vartijoina.

Alkukesä oli vaikea. Hallituskriisi ja perussuomalaisten jakautuminen veivät valtakunnallisen huomion ja söivät kannatuksestamme loputkin. Eikä asiaa auttanut se, että perinteinen saunakulttuurimedia asetti meidät boikottiin ja esti pääsymme sekä Ylen studioille että koko Sanomataloon.

Kansan keskuuteen ei voi jalkautua, jos jalat on kahlittu.

Perussuomalaisten vaikea tilanne on vaikea myös meille. Mistä enää tietää, ketä pitää paheksua, kun kumpikin leiri on täynnä sairaan huolestuttavaa porukkaa? Kun Suomen kansan keisari Timo Soini jeesustelee perussuomalaisten ihmisvastaisuudesta, hyysää hän samaan aikaan itse helmoissaan rakenteellista antiekofasismia ja fiktiivistä appropriaatiota. Miten niin Uusi vaihtoehto? Miksei Vähän käytetty mutta hyväkuntoinen? Eikö maailma ole jo täynnä uutta? Toksisen kasvun ideologia on läpäissyt yhteiskunnan. Ja millä oikeudella valkoisista, kantasuomalaisista aktuaalisista ihmisistä koostuva ryhmä omii käyttöönsä fiktiivisten olentojen ihonvärin? Se, kuinka kritiikittömästi valtamedia tähän ryöstöön suhtautui, osoittaa, miten oireellisessa ympäristössä elämme.

***

 

Arvoisat olennot,

terapeuttini on määrännyt pahimpiin harhoihini lääkkeeksi tunnin ulkoilua ja yhteiskunnallista keskustelua aamuin illoin. Tänä kesänä ulkoilu on kuitenkin jäänyt vähiin, koska lenkkipolkuni varrelle avattiin yleinen sauna, ja nyt ympäristö on täynnä toisiaan lääppiviä kaupunkilaisia. Kivellä istuu aamusta iltaan tamperelainen päätoimittaja itkemässä saunakulttuurin rappiota, ja tuolle surkealle olennolle hihittelevät helsinkiläiset tukkivat kulkuväylästä loputkin. Ilmatila on sakeana näsäviisaita twiittejä, sähköä, säteilyä, näppylöitä, allergia, kasvain, ahdistaa.

Siksi jouduin vetäytymään piilopirttiini Poriin. Suomi-Areena rauhoitti mieltäni kuin kulhollinen Tramaleja. Mikään ei ole niin rentouttavaa kuin kuunnella järkyttävässä bentsojurrissa Lotta Svärd -kojuun piiloutuneena yhteiskunnallisten ihmisten hiljaista höpinää.

Oli presidenttiehdokkaiden paneeli, jossa suunniteltiin hyvässä hengessä Sauli Niinistön virkaanastujaisjuhlia. Lopuksi virkattiin ihana pitsiviltti, johon kirjailtiin Vladimir Putinin kilpaa horsmien kanssa loistavat kasvot.

Ennen kaikkea oli kuitenkin suomalaisten päätoimittajien paneeli, jossa he terapoivat itseään valemedioista ja vaihtoehtoisista faktoista. Kyynelehtivin silmin, omasta merkittävyydestään hiprakoituneina, he kaivoivat esiin kirjoituskoneen ja paperiarkin ja alkoivat laatia jälleen yhtä julistusta luotettavasta mediasta ja sananvapaudesta. Demokratian ja sananvapauden tukipilareita tarvitaan tulevaisuudessakin julkaisemaan masturbointioppaita sekä Dannyn ja Erikan parisuhdehaastatteluja kulttuurisivuilla ja tarjoamaan foorumi sakeiden kauppiaiden sekaville teorioille greippilonkeron käyttötarkoituksista. Emme voi myöskään luottaa valemedioiden kykyyn julkaista kuolaavia kolumneja lastenohjelmista. Ja kuka muka kuratoisi Facebookin hupiryhmien hulvattomia kommelluksia tai kameraan tallentuneita erikoisia näkyjä ellei sananvapauden kulmakivi?

Valitettavasti kirjelmöinti jäi kesken, kun eräs panelisti alkoi etsiä Yleisradion edustajien joukosta taistolaisia, joita oli saattanut soluttautua paikalle useita, koska Yleisradiossa ei osattu päättää, kenen keskijohtajan hallinnolliseen vastuualueeseen paneloiminen kuuluu, joten paikalle lähetettiin kaikki. Sitten yleisön joukossa alkoi liikkua huhu, että jossain päin Porin keskustaa oli nähty syöpäsairas lapsi ja nainen, jonka läheinen on tehnyt itsemurhan. Päätoimittajat vauhkoontuivat, ryntäsivät kaduille skuupin himoissaan ja paneeli piti keskeyttää.

***

 

Ihanat ja viisaat lähimmäiset,

sensuuri on keihäs, joka puhkaisee sananvapauden keuhkon. Taistelu jatkuu niin kauan kuin henki pihisee, ja voi cis-pojat, rohina on kova.

Kaikista edellä mainituista syistä katsomme välttämättömäksi asettaa oman ehdokkaan presidentinvaaleihin. Harkitsemme maakuntavaaleihin osallistumista heti, kun saamme selville, mikä maakunta on. Kampanjointi alkaa välittömästi. Tuosta alta voi tulostaa kannattajakortin, ja jos sä haluat olla mukana meidän valitsijayhdistyksen toiminnassa, pistä viestiä, linkki biossa. Ihanaa alkavaa syksyä kaikille!

Tällä palstalla Varavaltuutettu vuorottelee Nuoren Voiman toisen pakinoitsijan kanssa kuukauden välein. Voit seurata Varavaltuutettua myös Twitterissä @varavaltuutettu.