Sofia Koistinen
Toinen tila

Tutkiva journalismi vaatii herkkyyttä - Toisen tilan vieraana Kukka Ranta

Podcast | |

Kukka Ranta: "Herkkyys on tutkivan toimittajan tärkein työväline"

Toinen tila -podcastin ensimmäisessä jaksossa vierailee tutkiva toimittaja ja tietokirjailija Kukka Ranta. Ranta on käsitellyt teksteissään muun muassa siirtolaisten ja romanien asemaa, kaupunkikontrollia sekä liikakalastusta. Parhaillaan hän kirjoittaa kirjaa saamelaisten pakkosuomalaistamisesta. Ranta on julkaissut pitkiä artikkeleita mm. Suomen Kuvalehdessä, Ylellä, Imagessa, Long Playssa ja hänen kuviaan on julkaistu The Guardianissa.

Kukka valikoitui ensimmäiseksi haastateltavaksi, koska hän on omaleimainen tekijä, joka on aina kulkenut omia polkujaan. Kukan pomona toimivat aiheet, joita hänen on yksinkertaisesti pakko penkoa.

Lisätietoja Kukan kirjoista ja projekteista löytyy alla olevista linkeistä:

Kukan kotisivut: https://kukkaranta.com/

Muutaman töhryn tähden -kirjan blogi: https://tohryntahden.wordpress.com/

 

Toinen tila puhuu asiaa feministisellä otteella

Nuoren Voiman syksyn podcast-sarja esittelee viisi ajankohtaista kirjoittajaa. Vieraiden kanssa keskustellaan paitsi tekstinteon prosesseista myös kirjoittamiseen liittyvästä vallasta sekä tutkijtaan sukupuolen ja kirjoittajuuden välistä suhdetta. Sarjassa keskustellaan poliittisesta kirjoittamisesta, esseistiikasta, näytlemäkirjoittamisesta, bloggaamisesta ja tutkivasta journalismista.

Podcastia toimittaa tutkija, toimittaja Inna Perheentupa, joka pakenee todellisuutta kirjoittamalla fiktiota. Toinen tila sai alkunsa halusta perehtyä kirjoittamisen moninaistuviin muotoihin sekä oppia kirjoittamaan ja ajattelemaan paremmin.