Sofia Koistinen
DebytoiRunoilijana

Debytoi, runoilija! Vuoden 2021 kilpailu on käynnissä

Juttu
|
Toimitus
|

Nuori Voima -kirjallisuuslehti järjestää Debytoi runoilijana -kirjoituskilpailun. Kilpailuun voivat osallistua kaikenikäiset tekijät, jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta tai joilla ei ole kustannussopimusta teoksen julkaisemisesta. Kilpailuun voi osallistua teksteillä, visuaalisilla runoilla tai äänitteellä 4.4. 2021 saakka. Osallistua voi vain yhdellä nimimerkillä ja kilpailutyöllä.

Kilpailu järjestetään nyt 27. Kerran. ”Debytoi runoilijana on ollut tärkeä ponnahduslauta monille hienoille kirjoittajille, ja viime vuosinakin siihen on osallistunut joka kerta satoja ihmisiä. On inspiroivaa todistaa runouden jatkuvasti muuttuvaa ja aikaan reagoivaa luonnetta”, sanoo Nuoren Voiman päätoimittaja Vesa Rantama.

Lehdissä julkaistut tekstit tai omakustanteet eivät ole este osallistumiselle. Kilpailuun osallistuvien tekstien tulee kuitenkin olla ennen julkaisemattomia. Tekstien ja äänitteiden tulee olla suomenkielisiä, mutta kilpailutyö voi olla myös kieletöntä, visuaalista tai kieliä sekoittavaa runoutta. Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä, mikä takaa tekstien puolueettoman käsittelyn. Kilpailuun voi osallistua sähköisesti tai postitse.

Esiraatina toimivat päätoimittajat Taija Roiha ja Vesa Rantama, ja kilpailun voittajan valitsevat elokuun numeron vierailevat päätoimittajat Arda Yildirim ja Riina Tanskanen. Voittajat julkistetaan Runokuu-festivaalin yhteydessä elokuussa 2021.

 

KILPAILUOHJEET

 

Voit osallistua teksteillä, visuaalisilla runoilla tai äänitteellä. Tekstien ja äänitteiden tulee olla suomenkielisiä, mutta kilpailutyösi voi olla myös kieletöntä, visuaalista tai kieliä sekoittavaa runoutta.

 

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä, mikä takaa tekstien puolueettoman käsittelyn. Kilpailuun voi osallistua sähköisesti tai postitse. Kilpailutyöt on lähetettävä 4.4. mennessä. Kirjeitse saapuviin töihin riittää ko. päivän postileima. 4.4. jälkeen saapuvia sähköpostiviestejä ei huomioida.

 

Yhteydenotot, tiedustelut, kysymykset ja kilpailutyöt voi lähettää 22.2. alkaen osoitteeseen debytoi@nvl.fi. Voittajille ilmoitetaan toukokuun loppuun mennessä.

 

Sähköinen osallistuminen

Lähetä enintään 12 liuskaa pitkä tiedosto pdf-muodossa osoitteeseen debytoi@nvl.fi

 

Nimeä tiedosto seuraavasti: nimimerkkisi_debykisa2021.

Älä kirjoita nimeäsi itse tiedostoon, riittää kun yhteystietosi löytyvät sähköpostista.

 

Äänitteet

Korkeintaan 10-minuuttinen äänite lähetetään mp3-tiedostona osoitteeseen debytoi@nvl.fi

Nimeä tiedosto seuraavasti: nimimerkkisi_debykisa2021

Äänitteitä emme ota vastaan postitse.

 

Postitse osallistuminen

Koneella tai käsin kirjoitetun tekstin (enintään 12 liuskaa) voit lähettää myös postitse osoitteeseen:

 

Nuori Voima

"Debytoi runoilijana"

Fredrikinkatu 23 D 4

00120 Helsinki

 

Merkitse oma nimimerkkisi runojesi yhteyteen. Liitä lähetykseesi erillinen kirjekuori, jonka päällä lukee nimimerkkisi ja jonka sisältä löytyvät oikeat yhteystietosi: nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Postitse lähetettyjä töitä ei palauteta.

 

Arvostelupalvelu

Mikäli haluat Nuoren Voiman Liiton arvostelupalvelusta maksullisen arvioinnin tekstistäsi, mainitse sähköpostiviestissäsi sana ”arvostelupalvelu”. Arvostelupalvelu toimii vain sähköisesti. Arvostelun hinta on Nuoren Voiman Liiton jäsenille 35 € + 0,55 e /sivu, muille 60 € + 0,55 e /sivu.

Jutut