irvistävä koiranpentu

On aika debytoida, runoilija!

Juttu
|
Toimitus
|

Nuori Voima kutsuu kotioloilijat runotalkoisiin! 26. Debytoi runoilijana  -kilpailu avautuu. Mukana jälleen myös äänitteet.

Kilpailuun voivat osallistua kaikenikäiset tekijät, jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta tai joilla ei ole kustannussopimusta teoksen julkaisemisesta. Lehdissä julkaistut tekstit tai omakustanteet eivät ole este. Kilpailuun osallistuvien tekstien tulee olla ennen julkaisemattomia. Kilpailuaika on 17.3.-30.4.2020.

Voittajien töitä julkaistaan Nuori Voima –lehden Möykky-numerossa (3-4/2020), jonka päätoimittavat esitystaiteilijat Emilia Kokko ja Elina Minn. Voittajat julkistetaan Runokuu-festivaalin yhteydessä elokuussa 2020.

 Esiraatina toimivat Nuoren Voiman päätoimittajat Vesa Rantama ja Maaria Ylikangas sekä toimitussihteeri Carlos Lievonen. Lopulliset voittajat valitsevat Nuoren Voiman vierailevat päätoimittajat Emilia Kokko ja Elina Minn.

 

Emilia Kokko on ei-binäärinen esitystaiteilija. Taiteessaan ja työssään hän yrittää pitää huolta hauraista rakenteista ja pehmeistä olosuhteista. Hänen viimeisin teoksensa how to host something as a cloud lähestyi säätä, ilmestymistä ja katoamista, tuulta ja rakenteiden takaisuutta, ja oli ehdotus ei-binääriksi queeriksi maisemaksi. Runoudessa häntä kiinnostaa minimalismi ja monumentalismi, epämääräisyydet ja ihmeellisyydet, sanojen ja kielen mahdottomuudet, ei-mityys, töhertely, tavallisuus, joutomaat, jättömaat, sivukujat ja kompuroinnit. Hän haluaa tehdä tilaa äänille, joita ei ole totuttu kuuntelemaan. 

Elina Minn on kirjoittaja ja dramaturgi, joka toimii esitystaiteen ja tanssin kentillä. Hän käsittelee töissään ekologian ja sukupuolen kysymyksiä, monilajista hoivaa ja lepoa. Parhaillaan hän työstää esitystaiteilija Ana Teo Ala-Ruonan kanssa Transcestors -esitystä, jossa kuvitellaan millainen esihistoriallinen ei-binäärinen ruumis olisi voinut olla ja millaista olisi ruumiillistaa sitä nykypäivässä.  

 

 

KILPAILUOHJEET

 

Voit osallistua teksteillä, visuaalisilla runoilla tai äänitteellä. Tekstien ja äänitteiden tulee olla suomenkielisiä, mutta kilpailutyösi voi olla myös kieletöntä, visuaalista tai kieliä sekoittavaa runoutta.

 

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä, mikä takaa tekstien puolueettoman käsittelyn. Kilpailuun voi osallistua sähköisesti tai postitse. Kilpailutyöt on lähetettävä 30.4. mennessä. Kirjeitse saapuviin töihin riittää ko. päivän postileima. 30.4. jälkeen saapuvia sähköpostiviestejä ei huomioida.

 

Yhteydenotot, tiedustelut, kysymykset ja kilpailutyöt voi lähettää 17.3. alkaen osoitteeseen debytoi@nuorenvoimanliitto.fi. Voittajille ilmoitetaan toukokuun loppuun mennessä.

 

 

Sähköinen osallistuminen

Lähetä enintään 12 liuskaa pitkä tiedosto pdf-muodossa osoitteeseen debytoi@nuorenvoimanliitto.fi

 

Nimeä tiedosto seuraavasti: nimimerkkisi_debykisa2020.

Älä kirjoita nimeäsi itse tiedostoon, riittää kun yhteystietosi löytyvät sähköpostista.

 

Äänitteet

Korkeintaan 10-minuuttinen äänite lähetetään mp3-tiedostona osoitteeseen debytoi@nuorenvoimanliitto.fi

Nimeä tiedosto seuraavasti: nimimerkkisi_debykisa2020

Äänitteitä emme ota vastaan postitse.

 

Postitse osallistuminen

Koneella tai käsin kirjoitetun tekstin (enintään 12 liuskaa) voit lähettää myös postitse osoitteeseen:

 

Nuori Voima

"Debytoi runoilijana"

Fredrikinkatu 23 D 4

00120 Helsinki

 

Merkitse oma nimimerkkisi runojesi yhteyteen. Liitä lähetykseesi erillinen kirjekuori, jonka päällä lukee nimimerkkisi ja jonka sisältä löytyvät oikeat yhteystietosi: nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Postitse lähetettyjä töitä ei palauteta.

 

Arvostelupalvelu

Mikäli haluat Nuoren Voiman Liiton arvostelupalvelusta maksullisen arvioinnin tekstistäsi, mainitse sähköpostiviestissäsi tai kirjoita nimimerkkikuoren päälle sana ”arvostelupalvelu”. Arvostelun hinta on Nuoren Voiman Liiton jäsenille 35 €, muille 60 €.

 

Jutut