Antti Nylén
Nylen

Nuoren Voiman LOMAKUVA (2/2019) on ilmestynyt

Lehti
|
Toimitus
|

Nuoren Voiman LOMAKUVA (2/2019) on ilmestynyt

 

64-sivuinen numero sisältää aimo nipun esseitä.

 

Henna Raatikainen ei kestä Suomen kaamosta, vaan matkustaa Portugaliin sydäntalvella.

”Sisäinen valo” muodostaa sanaparin, jolla itse pysymme syksyn ja talven kasassa. Se on sisäistä kriisiviestintää, yritys pitää oma luontomme järjestyksessä. Sisäinen viestintätoimistomme pystyy kiepauttamaan jopa valon kaltaisen asian sivuraiteille ja sisäänpäin.” Sen sijaan Samuli Ala-Lahti pyöräilee Isossakyrössä, ja pääsee polttelemaan, riiaamaan ja maistelemaan kaljaa: “Siksi poljin kotibileisiin. Matkantekoa oli takana 10 kilometriä, edessä 7 ja asteita jo mainitut -9. Pakkanen jäädytti nenäkarvat ja repussa polkemisen tahtiin kilisivät jonkun isoveljen armeliaasti välittämät keskikaljat.”

 

Mari Laaksosen essee valokuvaamisesta, näköisyydestä ja omakuvasta kysyy millaista olentoa kamera metsästää. “Toissatalven aikana otin itsestäni satoja valokuvia. - - Mutta kuvien julkaiseminen tai esittely muille ihmisille ei ollut varsinainen päämäärä.

Monomaanista valokuvaamista ohjasi pikemminkin yritys löytää valokuvista vastaus siihen, miltä näytän.”

 

“Vielä neljäkymmentä vuotta sitten jokainen valokuva oli oletuksenmukaisesti mustavalkoinen.

Emme vain muista sitä enää.

Tekniikka on tehnyt meistä dementikkoja. Se on toiminut luontonsa mukaan. Me olemme toimineet sen luonnon mukaan.”

 

Antti Nylén vaeltaa Maunulassa, ja hänen mukanaan ryhmä, joka ottaa mustavalkokuvia. Runokuussa 2018 järjestetyn Maunula-kävelyn tekstit ja kuvat lehdessä.

 

Runousrintaman uudempaa puolta edustavat Akseli Arnkil ja Pirjo Kotamäki, ja selkeästi vanhempaa maallikko Pang, jonka zen-buddhalaiset säkeet ovat noin 700-luvulta: “Kun typerys näkee unta, / hän huokaa ihastuksissaan: mikä polku!” (suom. Anu Niemi).

 

Lisäksi: Anu Kaaja kohtasi Wienissä Pieter Brueghel vanhemman maalausten lohdullisen yhdentekevyyden *** Tulenkantajien kirjakaupan peijaisia vietettiin Tampereella, Ville Hämäläinen seurasi *** argentiinalaista proosaa ruumiinvalvojaisista, Marta Dillonia käänsi Rosa Aphalo *** Sairaalasinfonia-teos purkaa sanatonta kipua, haastattelussa Heidi Fast *** lue myös Olga Palon kolumni vapauden illuusiosta sekä laajat kritiikit - matkakirjallisuutta, ekofilosofista kirjallisuutta sekä Svetlana Aleksejevits.

 

 

Tilaa Nuori Voima, niin saat uusimman numeron aina kotiin kannettuna. Seuraava numero, teemaltaan Iho/aistit ilmestyy elokuussa.

 

Irtonumeron voi tilata suoraan meiltä, osoitteesta sofia.koistinen at nuorenvoimanliitto.fi (10e + pk) tai ostaa seuraavista lehtipisteistä:

Rosebudin myymälät (Helsinki), Akateeminen kirjakauppa (Helsinki), Kirjakauppa Nide (Helsinki), Taidehalli (Helsinki), Turun Kirjakahvila, Turun kansallinen kirjakauppa, Antikvariaatti Lukuhetki (Jyväskylä), Kuopion taidemuseo, Antikvariaatti Cityn kirja (Rovaniemi). Lehden voi myös lukea useiden kirjastojen lukusaleissa ympäri Suomen, tiedustele lähikirjastostasi!