Sofia Koistinen
debytoi runoilijana 2022

Debytoi runoilijana 2022 käynnistyy

Juttu
|
Toimitus
|

Debytoi runoilijana -kirjoituskilpailu järjestetään tänä vuonna 28. kerran. Lue ohjeet ja osallistu 3. huhtikuuta mennessä!

Nuori Voima -kirjallisuuslehti järjestää Debytoi runoilijana -kirjoituskilpailun. Kilpailuun voivat osallistua kaikenikäiset tekijät, jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta tai joilla ei ole kustannussopimusta teoksen julkaisemisesta. Kilpailutyö voi olla tekstiä, visuaalista runoutta, äänitettyä runoutta tai runovideo. Osallistumisaikaa on 3.4.2022 saakka. Osallistua voi vain yhdellä nimimerkillä ja kilpailutyöllä.

Kilpailu järjestetään nyt 28. kerran.

Lehdissä julkaistut tekstit tai omakustanteet eivät ole este osallistumiselle. Kilpailuun osallistuvien töiden tulee kuitenkin olla ennen julkaisemattomia. 

Esiraatina toimivat päätoimittajat Taija Roiha ja Johanna Osváth. Tänä vuonna kilpailun voittajan valitsee Veera Kiurujoki. Kiurujoki on Rovaniemeltä lähtöisin oleva kirjoittaja, kriitikko ja yksi vuoden 2021 Debytoi runoilijana -kilpailussa palkituista.

 

KILPAILUOHJEET

Voit osallistua teksteillä, visuaalisilla runoilla, äänitteellä tai videolla. Kilpailutöiden tulee olla suomenkielisiä, mutta voit osallistua myös visuaalisella tai kieliä sekoittavalla runoudella.

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä, mikä takaa tekstien puolueettoman käsittelyn. Kilpailuun osallistutaan sähköisesti. Kilpailutyöt on lähetettävä 3.4. mennessä. Sen jälkeen saapuvia töitä ei huomioida. Myöskään postitse saapuvia töitä ei huomioida. 

Tiedustelut ja kysymykset voi lähettää 21.2. alkaen osoitteeseen debytoi@nvl.fi. Vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin löydät täältä.

Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti kesäkuun alkuun mennessä. Voittajat julkistetaan Nuoren Voiman numerossa 3–4/2022 ja Runokuu-festivaalin yhteydessä elokuussa 2022.

 

Kilpailutyön palautus

Osallistu kilpailuun tämän linkin kautta: Kilpailutöiden palautus.

Kirjoita oikea nimesi vain osallistumislinkin takaa löytyvään lomakkeeseen. Jos oikea nimesi käy ilmi kilpailutyöstä, työ joudutaan hylkäämään.

 

Kirjallisessa muodossa palautettavat

  • maksimisivumäärä: 12 A4-liuskaa
  • tiedostomuoto: pdf
  • Nimeä tiedosto seuraavasti: nimimerkkisi_debykisa2022 *

Äänitteet

  • maksimipituus: 10 minuuttia
  • tiedostomuoto: mp3
  • Nimeä tiedosto seuraavasti: nimimerkkisi_debykisa2022

Videot 

  • Videon maksimipituus: 10 minuuttia 
  • tiedostomuoto: sijoita videolinkki muuten tyhjään pdf-tiedostoon
  • Nimeä tiedosto seuraavasti: nimimerkkisi_debykisa2022

HUOM. Ohjeista poikkeavat työt hylätään. 

 

Kilpailun jälkeen kaikki työt arkistoidaan SKS:n kirjallisuusarkistoon.

 

* 7.3.2022 Korjaus: Kilpailutiedoston nimeämisohjeessa oli virheellisesti ilmoittettu vuosiluku 2021. Siispä tänä vuonna kilpailutyön voi palauttaa muodossa nimimerkki_debykisa2021 tai nimimerkki_debykisa2022.

 

Jutut