Nuori Voima käännöksiä
On meillä käännöksiäkin julkaistu!

Kääntäjät - teitä kaivataan!

Juttu
|
Toimitus
|

Oivaltavat, tuoreet ja monipuoliset käännökset ovat itseään kunnioittavan kirjallisuuslehden sokeri ja suola. Siksi päätimme täällä Nuoressa Voimassa panna pystyyn kunnon käännösjahdin!

Voi olla, että kustantamot eivät helposti ota marginaalisina pitämiään käännöksiä ohjelmiinsa. Me julkaisemme mielellämme runoja, filosofiaa, esseistiikkaa ja lyhytproosaa, niin printtilehdessä kuin verkkosivuillamme. Myös passelin mittaisia romaanikatkelmia ja kaikkea vaikeasti kategorisoitavaa sopii tarjota.

Erityisesti iloitsemme suoraan kohdekielestä käännetystä materiaalista, niin klassikoista kuin nykykirjallisuudesta. Nykykirjailijan kääntäminen on välitön tapa tehdä kulttuuria eläväksi ja vaikuttavaksi ja luoda yhteyksiä kielten ja ihmisten välille. Meitä ilahduttavat erityisesti käännökset muista kielistä kuin englannista – sitä sortamatta, mutta kun kiinnostuneet osaavat lukea sitä muutenkin! – ja vähemmän käännetyt kielet, tekstit tai tuotannot.

Painettuun lehteen kovin pitkiä tekstejä ei mahdu. Mutta vastikään julkaisimme verkossa yli 30 000 merkkiä pitkän novellin (suoraan kiinasta käännettynä, lue tästä), joten tarjoa rohkeasti pitkääkin tekstiä.

Nuoressa Voimassa käännös, siinä missä muutkin tekstit, käy läpi normaalin toimituksellisen prosessin. Päätämme sopiiko se suunnitelmiimme, jos sopii niin mihin ja milloin, ja käymme läpi tekstin kieliasun.

Emme pysty maksamaan käännöksistä kovin korkeita palkkioita, emmekä myöskään kovin monia tai kovin kalliita käännösoikeuksia.

Tulevat teemamme ovat:

Tuotanto/ruoka (2/2018) ilmestyy 29.5., juttutarjoukset 16.3. mennessä - tai mahdollisimman pian, koska lehti täyttyy parhaillaan.
Tykkäys vai tylytys (3-4/2018, kritikkitupla) ilmestyy15.8., HUOM juttutarjoukset 27.4. mennessä
Runous  (5/2018) 16.10., juttutarjoukset 15.6. mennessä.
110-vuotisjuhlanumero  (6/2018) 10.12., juttutarjoukset 15.10. mennessä.

***

Lehden avustajat ja sellaisiksi haluavat ovat lämpimästi tervetulleita avustajailtaan 8.3.2018 klo 18 Punavuoren Ahveneen osoitteessa Punavuorenkatu 12. Sinne voi vaikka tulla juttelemaan käännöksestä! Tilaan on esteetön pääsy. Pyydämme ilmoittautumaan FB-eventissä tai sähköpostitse toimitukselle (maaria.ylikangas at nuorenvoimanliitto.fi ).