Jurek D (Flickr), M/S Romantic, Mary Cassat, Kit (Flickr)
mitä teen

Korkeakouluharjoittelija Nuoreen Voimaan

Juttu
|
Toimitus
|

Etsitkö harjoittelupaikkaa? Kiinnostaako kulttuurijournalismi? Nuori Voima puolestaan etsii korkeakouluharjoittelijaa. Pääaineesi voi olla mikä vain, kunhan olet kiinnostunut kirjallisuudesta ja kulttuurista laajemmin.

Nuori Voima on Suomen vanhin ja loistokkain kirjallisen kulttuurin lehti, joka ilmestyy viidesti vuodessa painettuna ja pitää verkossa yllä jatkuvaa julkaisutoimintaa. Harjoittelijamme oppii paljon kulttuurilehden tekemisestä printissä ja verkossa, uppoutuu erilaisten tekstien editointiin, saa kokemusta kirjoittajana ja kosketusta tapahtumatuotantoon. Työskentelet osana lehden toimitusta ja Nuoren Voiman Liiton pientä ja tiivistä työyhteisöä.

 

AJANKOHTA:

Harjoittelu Nuoressa Voimassa alkaa 1.8. ja päättyy 31.10.2019.

 

Pääasialliset työtehtävät:

Osallistuminen viisi kertaa vuodessa ilmestyvän Nuori Voima -lehden tekemiseen sekä verkkosisällön tuottamiseen ja toimittamiseen. Tehtäviin kuuluu lehtien suunnittelua yhdessä päätoimittajien kanssa, juttujen tilaamista, toimittamista ja kirjoittamista - eli työskentelyä Nuoren Voiman laajan tekijäkunnan kanssa. Lisäksi yhteistyötä lehden taittajan kanssa, lehden markkinointia ja lehden ohjelman suunnittelua eri tapahtumien yhteydessä (mm. Runokuu-festivaalilla 15.-25.8. ja Helsingin Kirjamessuilla 24.-27.10.) ja osallistumista poikkitaiteellisten Nuori/Voima-klubien järjestämiseen.

 

Harjoittelijalta edellytettävät taidot:

Toivomme harjoittelijalta aktiivisuutta, oma-aloitteisuutta ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Harjoittelijalta odotetaan monipuolista kiinnostusta kulttuuriin, taiteeseen ja journalismiin, hyviä pohjatietoja kotimaisesta kirjallisesta kulttuurista, hyvää yleissivistystä, tiedonhaun perustaitoja, erinomaista suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa sekä yhteistyökykyä. Työ vaatii myös joustavuutta, organisointikykyä ja tietoteknisiä perustaitoja. Aiempi kokemus lehtityöstä ja lehtiin kirjoittamisesta on avuksi.

Edellytämme oppilaitokselta harjoittelutukea ja harjoittelun soveltuvuutta tutkintoon. 

 

Työaika- ja palkka:

Viikoittainen työaika on 37,5 h. Työn luonteen vuoksi työajat ovat epäsäännöllisiä (ajoittaista ilta- ja viikonlopputyötä). Lehtien editointivaihe vie paljon aikaa ja vaatii sitoutumista ja paneutumista. Työtunteja pystyy tasoittamaan rauhallisempina aikoina. Työpaikassa on käytössä joustava työaika ja työaikapankki. Harjoittelijan palkka on 1211 €/kk.

 

Hakeminen

Liitä vapaamuotoiseen hakemukseesi ansioluettelo, enintään kaksi juttunäytettä ja varmistus oppilaitoksen harjoittelutuesta sekä oppilaitoksen yhteyshenkilön yhteystiedot.

Lähetä hakemus 22.4.2019 mennessä osoitteeseen toimitus @ nuorenvoimanliitto.fi . Emme käsittele myöhästyneitä hakemuksia. 

Vastaamme tiedusteluihin harjoittelupaikoista sähköpostitse koko hakuajan, tiedusteluja voi lähettää

maaria.ylikangas@nuorenvoimanliitto.fi  (Nuori Voima -lehti, työnkuvaa koskevat kysymykset) tai laura.serkosalo@nuorenvoimanliitto.fi (Nuoren Voiman Liiton toiminnanjohtaja, työsuhdetta koskevat kysymykset)

Puhelimitse voi harjoittelupaikoista tiedustella keskiviikkona 3.4.2019 klo 10.30-15 välisenä aikana numerosta 040 353 1350 (Maaria Ylikangas). Kaikki muut tiedustelut pyydämme sähköpostitse.

 

Kutsumme hakemusten perusteella korkeintaan viisi hakijaa haastatteluun. Haastatteluun  kutsutut saavat tiedon 29.4. mennessä. Haastattelut pidetään viikolla 19.