Tailo Neri
Syvemmälle-numeron kansi.

Luotaa syvyyksiin Nuoren Voiman uuden numeron ohjaamana

Juttu
|
Toimitus
|

Seuraa perässämme pintaa syvemmälle… Tule vaan, vielä vähän matkaa. Syvyysmittarin anturi heilahtelee jo holtittomasti…

…nimittäin Nuoren Voiman uusin numero on ilmestynyt! Syvemmälle-teemaisen vierailunumeron (3/2022) on päätoimittanut kirjoittaja ja tuottaja Fiona 'Elōne. “Tätä julkaisua tehdessä mietin, millaisia feministisiä keskusteluja jo käymme suljettujen ovien takana, mutta emme tuo julkiseen keskusteluun, koska läheisemme, liittolaisemme tai rahoittajamme eivät ole niihin vielä valmiita”, ‘Elōne kirjoittaa pääkirjoituksessaan.

Lehdessä otetaan anonyymin kirjoittajan toimesta syyniin päihteitä käyttäviä äitejä ympäröivä sosiaalinen tabu. Haastattelussa Aracelis Correa ja Téri Zambrano kertovat, mihin POC-lukupiiriä tarvitaan. Koko Hubara pohtii esseessään, mihin kohtaan deittailuhuijausten janaa asettuu tiedostavan ja ihmisoikeuksista kiinnostuneen esittäminen. Mitä tarkoittaa wokefishing, entä personalityfishing? Valokuvaaja Melissa Linsa tutkii visuaalisin keinoin yhdessä Barbianan, Haliz Yosefin ja Sophia Mitikun kanssa, millaisia ajatuksia tyttöydestä herää, kun määrittelyn valta viedään pois valkoisesta binääristä. Lehden kaunokirjallisista osuuksista vastaavat Arda Yildirimin novelli, Mafua Elonen satu ja Moriamo Ahmedin runot.

Pakinamielinen Kikka III vastaanottaa viestejä syvältä ja kolumnistimme Adile Sevimli uppoutuu taiteeseen koko ruumiinsa voimin. Kritiikeissä suuressa kevään runokatsauksessa Virpi Alanen, Miira Luhtavaara, Silja Järventausta & Raisa Jäntti, sekä lisäksi Tanja Tiekso, Samuel Beckett, Iida Rauma ja Iida Sofia Hirvonen. Plus lyijypainot akselilla muoto-sisältö!

Uudessa numerossa julkaistaan myös Debytoi runoilijana -kilpailun voittajat. Kilpailun tuomarina toimi tänä vuonna kirjoittaja ja kriitikko Veera Kiurujoki. Kiurujoki on myös yksi viime vuoden palkituista debytanteista.

Tilaa Nuori Voima täältä. Irtonumeroiden myyntipisteet löydät täältä.

Jutut