Usva Torkki
Maria ja Emma

Nuoren Voiman syksy 2021

Juttu
|
Toimitus
|

Nuoren Voiman toimitus on palannut kesälaitumilta! On siis aika suunnata katse syksyn tapahtumiin ja tuleviin Nuori Voima -lehtiin.

Alkusyksyn ajaksi Nuoren Voiman toimitus saa vahvistuksekseen korkeakouluharjoittelija Maria Björklundin ja työkokeilija Emma Hirvisalon. Maria ja Emma osallistuvat lehden suunnitteluun ja toimitustyöhön sekä ovat mukana tapahtumien järjestämisessä. Björklund on käsitöihin hurahtanut kulttuurihistorian ja kirjallisuustieteen opiskelija. Hirvisalo on puolestaan raajoillaan ajatteleva renesanssihenkilö. Toimituksen yhteystiedot löytyvät lehden nettisivuilta.

Runokuu-kirjallisuusfestivaali järjestetään 19.8.-24.8. teemalla Metsä. Festivaalin päätapahtumapaikkoja ovat Suvilahden Tiivistämö ja keskustakirjasto Oodi. Festivaali koostuu iltaklubeista ja kirjallisuuskeskusteluista. Koronatilanne otetaan  festivaalilla huomioon ja tapahtumat striimataan. Runokuussa nähdään myös kansainvälisiä vieraita vallitsevien matkustusrajoitusten mukaisesti joko livenä tai etäyhteydellä. Suuri osa ohjelmasta on maksutonta. Maksullisten iltaklubien liput tulevat myyntiin elokuussa.

Nuori/Voima -klubi järjestetään perjantaina 20.8. osana Runokuu-festivaalin ohjelmistoa. Klubilla syvennytään monipuolisesti luonnon ja ihmisen välisiin kysymyksiin. Ympäristöahdistusta, luontosuhdetta ja kasvien kokijuutta käsitellään keskusteluiden, runoesitysten ja musiikin keinoin. 

Nuori/Voima -klubin aiheet liittyvät läheisesti myös vuoden kolmannen Nuori Voima -lehden teemaan. Luonnoton ihminen -numero julkaistaan elokuun alussa. Lehdessä pohditaan muun muassa sitä, missä luonnon ja kulttuurin raja kulkee. Onko raja keinotekoinen? Missä on ihmisen paikka? Lisäksi lehti haastaa kuvan ja tekstin luonnollisia paikkoja. Vierailevina päätoimittajina ovat toimittaja Arda Yildirim ja taiteilija Riina Tanskanen.

Lokakuussa ilmestyvässä Huuma-numerossa puolestaan sukelletaan laaja-alaisesti päihteiden ja muiden huumaavien aiheiden maailmaan, missä asiat ovat muuttuneet paljon sitten Nuoren Voiman Päihtymys-numeron (2012). Onko päihteinen transgressiokirjallisuus jo nähty? Vallitseva tyylilaji on nykyään usein apatia, mutta mistä voisi huumaantua?

Nuori Voima -lehden vuoden viimeinen teema on tuho. Miksi julkaista teemanumeroja tuhosta, kun nekin tuhoutuvat kaiken mukana? Lehti sukeltaa todellisuuden apokalyptisiin pohjavirtoihin ja kysyy, vievätkö ne vain yhteen osoitteeseen. Tuho-numero ilmestyy joulukuussa.

Nuori Voima -lehden julkaisijan Nuoren Voiman Liitto ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään 10.8. Kokouskutsun voit lukea täältä.