K8 / Unsplash
Hirsitalon sivu

Nuori Voima vuonna 2022

Juttu
|
Toimitus
|

Tulevalle vuodelle luvassa ainakin muusia, kostoa ja talonrakennusta.

Vuoden 2021 viimeinen, Tuho-teemainen numero ilmestyy kuluvan viikon lopussa. Printtilehden ilmestymisen lisäksi luvassa on vielä muutamia verkkojulkaisuja, minkä lisäksi toimitus vastaa myös tähän mennessä jätettyihin juttutarjouksiin. Lehden toimitus ja koko Nuoren Voiman Liiton toimisto jää lomalle maanantaina 13.12. alkavalla viikolla ja palaa sorvin ääreen jälleen loppiaisen jälkeen.

 

Ensi vuonna on luvassa jälleen paljon mielenkiintoisia sisältöjä. Elokuussa julkaistavan vierailunumeron päätoimittaa kirjoittaja ja Ruskeat Tytöt Median koordinaattori Fiona ‘Elone. Kolumnistina aloittaa toimittaja Adile Sevimli. Printtilehtien teemat ovat seuraavat:

 

1/2022 Talo. Talo tarkastelee usein kuluneena pidettyä metaforaa ja sen sovellutuksia romantiikasta Grey Gardensiin ja nykyrunouteen. Samalla Talo etsii paikkaansa laajemmassa kaupunkikuvassa ja maisemassa: onko sille enää sijaa vai pitäisikö siirtyä kokonaan laajempiin perspektiiveihin. Vuoden ensimmäinen numero on täynnä eikä siihen kannata tarjota enää juttuja. Valmiiden juttujen deadline loppiaisen jälkeen, lehti ulkona maaliskuun alussa.

 

2/2022 Kosto. Lehdessä pohditaan kostoa feministisenä teemana, lempeän koston mahdollisuutta, kostofantasiaa kirjallisena aiheena sekä katharsiksen mahdollisuutta. Tutkailemme myös klassikoita ja niiden uudelleenkirjoituksia Medeiasta uuden autofiktion kostoilmentymiin. Tarjoa juttuasi viimeistään tammikuussa. Valmiiden juttujen deadline maaliskuun alussa, lehti ulkona toukokuussa.

 

3-4/2022 Syvemmälle. Miksi feministiset tilat ja keskustelut tuntuvat joskus luotaantyöntäviltä? Millaiset kokemukset jäävät etuoikeutetun tasa-arvodiskurssin ulkopuolelle? Mitä puolia eletystä elämästä piilotamme osallistuaksemme yhteiskuntaan? Miltä minuutemme todellisuudessa näyttää, jos uskaltaudumme syvemmälle? Vierailevana päätoimittajana Fiona ‘Elone. Numeroon voi tarjota kritiikkejä, mutta muuten se on täynnä eikä juttutarjouksia oteta vastaan.

 

5/2022 Muusat. Lehdessä pohditaan muusuuden eettisiä ulottuvuuksia sekä sitä, mitä annettavaa antiikilla on 2020-lukulaiseen nykyisyyteen. Onko jälkimmäisessä kysymys silkasta vanhanaikaiseksi muuttuneesta pätemisestä, vai voiko antiikkia ajatella myös käyttövoimaisena resurssina? Tarjoa juttuasi viimeistään ennen juhannusta. Valmiiden juttujen deadline elokuun lopussa, ilmestyy lokakuussa.

 

6/2022 Audio. Lehdessä lähestytään ääntä monesta eri näkökulmasta ja tutkitaan äänen, audioformaatin ja tekstin suhdetta muun muassa äänirunouden, äänikirjojen, spoken wordin ja laululyriikan kautta. Lisäksi lehdessä pohditaan moniäänisyyttä sekä äänen ja vallan tematiikkaa: kuka saa äänensä kuuluviin ja kuka ei? Tarjoa juttuasi viimeistään elokuussa. Valmiiden juttujen deadline lokakuussa, ilmestyy joulukuussa.

 

Voit tarjota juttuehdotusta lehteen lähettämällä viestin osoitteeseen juttutarjoukset@nvl.fi Juttutarjoukset käsitellään seuraavan kerran tammikuussa 2022.