Nadiye Koçak
nuori voima tuho

Tuho on laskeutunut!

Juttu
|
Toimitus
|

Vuoden 2021 viimeinen, Tuho-teemainen Nuori Voima on nyt julkaistu. Kansien välistä löytyy hahmotelmia parempiin dystopioihin, pyhän luonteen puntarointia sekä ylenmääräistä hitautta – ja paljon muuta.

 

Numeron esseistejä ovat Emilia Kukkala, Sanna Lipponen, Janne Löppönen, Jyri Ojala, Riikka Palander ja Jaakko Vuori. Esseiden aiheet tarjoavat laajan katsauksen näkökulmia tuhon ja äärellisyyden kysymyksiin. Tarjolla on pyhää (Kukkala), dystopioita ja ilmastonmuutosta (Löppönen), John Cagen erittäin pitkää soittoa (Ojala), Joan Mirón tuhovimmaista uudelleensyntymää (Palander), Clarice Lispectorin kanssa harjoitettua koisatuhoa (Lipponen) sekä ulossulkemisen raivoa (Vuori).

 


 

Johanna Osváthin artikkelissa sukelletaan Eeva Joenpeltoon ja samalla Nuoren Voiman historiaan: Joenpelto nimittäin oli ensimmäinen lehden päätoimittajana työskennellyt nainen. Sofia Blanco Sequeiroksen viimeisessä kolumnissa yritetään mennä mustikkaan. Toimitus kiittää Sofiaa kolumnistikaudesta! Novellistina Liinu Yli-Hongisto, jonka tekstissä mennään yhtä lailla metsään. Haastattelussa kirjailija Sergio Augusto Sanchéz ja liittolainen Eino Santanen.

Kritiikeissä Sami Liuhdon, Geir Gulliksenin, Sjónin, Quynh Tranin, Marjo Niemen ja Alexandra Salmelan teokset.

Numeron kansitaide on dokumentaatio kuvataiteilija Nadiye Koçakin teoksesta Sweety: remix. Kuvan hedelmät ovat sokerista valettuja persikoita, jotka sulavat kasvihuoneen lämmössä.

Runoja Anu Rinkiseltä ja Jaan Kaplinskilta, viimeksi mainitut Jukka Mallisen kääntämänä.

 

Tilaa Nuori Voima täältä. Irtonumeroiden myyntipisteet löydät täältä.

Jutut